Deskundige zorgvrijwilligers

De Stichting Gezond Samenwerken maakt gebruik van deskundige vrijwilligers. Zij gaan met de patiënt mee naar de huisarts of de specialist en steunen daarbij de patiënt. Zo nodig maken zij aantekeningen. De vrijwilligers zijn en worden door SGS geselecteerd en krijgen een instructiecursus.

De vrijwilliger zorgt er voor dat al uw vragen ook daadwerkelijk worden beantwoord. De vrijwilliger zorgt ervoor dat de patiënt en de hulpverlener op dezelfde golflengte zitten. Ook helpt de vrijwilliger mee om menselijke fouten te voorkomen, zoals bijvoorbeeld het onderscheid tussen rechts en links. De vrijwilliger reageert alert, assertief en proactief.
Zo is in het ziekenhuis niet altijd duidelijk wie u behandelt – welke deskundigheid heeft de persoon (in de witte jas) tegenover u? De praktijk leert dat de patiënt steeds weer zijn verhaal moet vertellen. De vrijwilliger zorgt ervoor dat deze wel weet wie u tegenover zich heeft en dat u niet eindeloos hetzelfde verhaal moet vertellen.

Wordt ook vrijwilliger!

Zelf vrijwilliger worden?

De Stichting Gezond Samenwerken is opzoek naar enthousiaste zorgvrijwilligers die patiënten willen helpen aan een zorgvrije zorgbeleving.

Is dit iets wat u graag wilt doen? Stuur dan uw CV met motivatie naar info@gezondsamenwerken.eu